DAGEN         UREN            MINUTEN            SECONDEN

NOG

ZONDAG 4 SEPTEMBER 2016

Bedankt aan alle sponsors, aan alle restaurants en hun team, aan alle supporters, aan alle helpers, aan alle gulle gevers,... 30.000 euro ging dankzij jullie naar G-Sport!

OVER G-SPORT

 “G-sport is gewoon sporten.”

De term G-sport omvat alle sporten waar personen met een handicap of beperking aan kunnen deelnemen. De focus ligt op de mogelijkheden van de sporter.

 

G-sport geeft personen die vanwege een handicap of beperking niet kunnen deelnemen aan het reguliere sportaanbod toch een mogelijkheid om te genieten van sport.

 

  • Organisatorische integratie: het opnemen van een G-afdeling of G-werking binnen een valide sportclub
  • Inclusief: mensen met en zonder handicap sporten samen
  • Exclusief: enkel mensen met een handicap sporten samen

 

Met de term G-sport kunnen clubs en andere initiatieven aangeven dat hun aanbod open staat voor personen met een handicap. Het is belangrijk dat een club juist communiceert over welke ervaring zij al hebben met het werken met een bepaalde doelgroep. G-sport is een term die kenbaar maakt dat personen met een handicap welkom zijn. G-sport is gewoon sporten, maar een sportclub is niet altijd een G-sportclub.

 

Word jij ook G-sportfan?

 

Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil alle taboes doorbreken en laten zien dat G-sport ook gewoon sporten is. Want ook met één been, in een rolstoel of als je door of blind bent kun je plezier beleven aan sport. Draag jij sporters met een handicap ook een warm hart toe? Surf dan naar www.gsportfonds.be en registreer je vandaag nog als G-sportfan. Het kost je niets enkel twee minuten van je tijd. Ontdek meteen ook alle mogelijkheden van het G-sportfonds gaande van onze subsidiekanalen, persoonlijke coaching of kom eens een kijkje nemen in de 251 G-sportclubs in de provincie Antwerpen.

 

www.gsport.be